Spolek SOMACH

Úklid listí před hřbitovem - aktualizace

27.11.2017 15:28

Ve středu 18. 10. 2017 se sešly před hřbitovem machnínské ženy, které tuto část uklízejí vždy o jarním úklidu. Pomáhal jim Franta. Shrabaly listí před hřbitovem, něco daly do kontejnerů, něco do pytlů. Aby se pytle s listím nestaly hračkou pro děti, daly je na hřbitov. Následně jsme požádali magistrát, zda může zajistit jejich odvoz. Vzkaz ze správy hřbitovů je, že příště musíme každou takovou akci hlásit předem s patřičným předstihem. Předpokládali jsme, že se to do Dušiček podaří. Zatím tam jsou stále, prý je podmáčený terén...:-) Tak budeme držet palce, aby vozidlo FCC nezapadlo na cestě od Hrádecké k bráně na hřbitov. Franta ořezal na stromech před hřbitovem větve, v pondělí jsem odvezl na sběrný dvůr. Přece nedopustíme, aby vozidlo společnosti FCC u nás zapadlo. :-) O větvích jsem preventivně se správou hřbitova nemluvil... Pokud se počasí umoudří, chystá se další brigáda na horní část plochy, kde napadaly další spousty listí. Na pár fotografií se můžete podívat zde.  Problém odvozu listí se troch zvětšil poté, co pracovníci TSML na hřbitově uklízeli, shrabali a odvezli všechno listí. Jen naše pytle s listím shrabaným před hřbitovem měli zákaz odvézt. Kdo ten zákaz vydal, to se nevi. Přehled korespondence a komunikace kolem akce listí je zde. Protože mě a nejen mě namíchlo, slušně řečeno, že se takto plýtvá veřejnými prostředky a špiní jméno TSML, napsal jsem stížnost na správu hřbitovů. Ta je zde. Odpověď včetně širšího okomentování je zde. V každém případě k nám jelo jedno auto od TSML s osádkou, druhé auto FCC v jiný den (už je odvezeno). A město to platí. Názor si může udělat každý sám. Pro ty, kdo na hřbitov nechodí, informace - cesta od Hrádecké k bráně na hřbitov je vyasfaltovaná. Podmáčený asfalt máme asi jen u nás...

Naše ženy se nenechaly přístupem správy hřbitovů odradit a 4. 11. shrabaly horní část parčíku a znovu i to, co už jednou uklízely. Fotky jsem doplnil. Děkujeme! 

Psal jsem v jiné věci stížnost na FCC na četu, která vyváží popelnice. Při té příležitosti mi to nedalo a napsal jsem panu řediteli, který veškeré stížnosti vyřizuje, krátce o naší kauze "listí". Dnes přišla odpověď, ve které jsou určité rozpory proti skutečnosti. Odpověděl jsem a tuto konverzaci jsem zachytil zde. Myslím, že další komentář není třeba. Snad jen, že auto TSML jelo uklízet na hřbitov 30. 10. a mělo malý nákladní automobil se sítí na listí. Vzorně uklidili listí z celého hřbitova. Až na naše pytle s listím z parku před hřbitovem. Pracovníci FCC podle slov pana ředitel svezli část pytlů již 26. 10. Z mého pohledu - asi ne z našeho hřbitova. Následně jelo další vozidlo 1. 11. a svezlo zbývající 3 pytle s listím. Kocourkov? To je dost jemné přirovnání. Někdo to všechno platí. Péči řádného hospodáře si tedy já osobně představuji jinak. Ale udělejte si názor každý sám. Poučení pro příště - nejlépe si vše zařídit a udělat sami, pokud od někoho něco chceme, tak fotit každý den. 

M. Porš

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.