Spolek SOMACH

Schůzka nad Plánem pro Machnín

23.09.2014 06:32

Jak jsem psal níže, Plán pro Machnín se průběžně rodí. Dokonce se některé věci povedly ještě před volbami (koše, lavička u hřbitova...). Zveme Vás na schůzku nad Plánem pro Machnín, která se uskuteční ve čtvrtek 25.9.2014 v budově pošty (Rynoltická 1) v patře ve volební místnosti. Původně plánovaná tělocvična naší školy neprošla, dostali bychom se do kolize se školským zákonem... Zde si můžete stáhnout plakát a šířit jej dál...:-) Otevřeno pro veřejnost bude od 17,45 hod. Kdo si chce počíst, může se podívat na poslední verzi Plánu pro Machnín zde.

Vzhledem k tomu, že vznik našeho plánu iniciovala Změna pro Liberec, budou zde hosté z této strany. Protože je před volbami, chceme Vám představit všechny kandidáty, kteří za Machnín kandidují. Kandidát Úsvit Martin Szentkirályi se omluvil, jinak bychom měli být všichni - moje maličkost (M. Porš - Změna pro Liberec), dále Petra Hájková (TOP 09) a Pavel Šulc (ANO). Teď si můžete myslet, že to bude jen předvolebním agitka. Moje představa je ale jiná. Vyvěšení Plánu pro Machnín ve vývěskách a na webu, ani rozeslání na všechny strany, nepřineslo z mého pohledu velký ohlas, návrhy na doplnění, úpravy. Já chápu tento, aspoň doufám, že živý dokument jako naši malou machnínskou "kuchařku". Definici toho, co nás pálí, trápí. Co chceme zlepšit. Proto tuto schůzku vítám jako možnost probrat to ze všech stran, zachytit názory i těch, kteří jinak nejsou slyšet. A Plán pro Machnín upravit, rozšířit, vylepšit... A pokud se do zastupitelstva dostane ten nebo onen z našich společných machnínských kandidátů, bude mít v ruce vypracovaný jízdní řád, podle kterého může dál Machnínu pomoci, zlepšit život nás všech.

Dalším neméně důležitým cílem tohoto setkání je podchycení těch, kteří se chtějí podílet na práci osadního výboru. Ten by po svém založení (třeba to bude komise, kdo ví...) měl převzít ty záležtosti, které se týkají našich problémů, řešitelných na úrovni magistrátu, kraje, různých institucí atd. A našemu spolku by pak měla zůstat kulturní a společenská stránka života u nás. Tolik idealistická moje představa. Za rok si řekneme, nakolik to byl sen, nebo nakolik se podařilo tuto vizi naplnit... M. Porš

 

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.