Spolek SOMACH

Schůzka nad Plánem pro Machnín za námi

26.09.2014 09:15

Děkujeme všem, kteří přišli. Pan Martin Szentkirályi (Úsvit) se omluvil předem, sl. Petra Hájková (TOP 09) na poslední chvíli, Jan Korytář a Karolína Hrbková (Změna) přiběhli na poslední chvíli ze zastupitelstva. Přizvali jsme některým dobře známou Pavlu Haidlovou (Změna) z ostašovského spolku, se kterým dlouhodobě spolupracujeme. Po úvodní Jirkově prezentaci Plánu pro Machnín začala diskuze občanů směrem k našemu Plánu pro Machnín. To měl být hlavní bod programu. Některé připomínky byly velice podnětné, některé lehce úsměvné... Pak se zvedl do té doby pro nás neznámý člověk a představil se. Neohlášeně se u nás na své předvolební agitační pouti zastavil pan Tibor Batthyány. Na druhou stranu nás potěšilo, že Machnín je významný i pro lídra kandidátky strany, kterou já považuji za minimálně v Liberci nezprofanovanou. Je hezké, že díky našim aktivitám dnes i v minulosti, nás navštivili hned dva lídři svých stran - vedle pana Batthyány to byl i lídr Změny pro Liberec... Všichni přítomní kandidáti se představili a lidé si sami udělali úsudek, zda ví či neví o čem mluví a chvílem to bylo to v sále i slyšet. Je škoda, že jsme nemohli poznat i zbylé dva machníské kandidáty a seznámit se s jejich vizemi.

Za důležitý bod, který určitě do Plánu pro Machnín zapracujeme, považuji prosazení spádovosti do kritérií pro přijímání dětí do místní školky. Machníské děti musí jezdit do školek ve městě a v Chrastavě. Nemůžeme se potom rodičům divit, že je nedají do naší školy, ale nechají je v kolektivu, ve kterém byli ve školce.

Na fotky ze schůzky se můžete díky L. Haidlovi podívat zde.

V každém případě byl přítomnými Plán pro Machnín přijat pozitivně, připomínky zapracujeme a zveřejníme upravenou verzi. Nebráníme se ani dalším námětům od lidí, kteří se včerejší schůzky nezúčastnili. Pište, mailujte, přijďte za námi. Jen tak můžeme naši machnínskou "kuchařku" vylepšit a předat ji úspěšným kandidátům, budoucímu osadnímu výboru a všem, kteří mají zájem o zlepšení života v naší městské části. Neměl by to být mrtvý dokument, ale návod, jak postupně naše problémy řešit. M. Porš

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.