Spolek SOMACH

Soptíkova machnínská šlápota 2014 za námi

28.09.2014 18:52

Počasí nám na začátku akce nepřálo. I díky tomu byla na prvním ročníku této společné akce našeho spolku a SDH Machnín účast dětí na začátku téměř btragická. Ale když po desáté hodině začaly chodit další skupinky dětí s rodiči, počasí se také postupně zlepšovalo, nálada "v mužstvu" šla rychle nahoru. Ve finále se pochodu zúčastnilo 28 dětí. Další přišly v průběhu dne. Již cesta na hasičksou louku, především pak úsek od Jirky Studeného, dala všem zabrat. A jsme zas u toho - cyklostezka měla původně navázat na již hotový úsek v Andělské hoře... Tak snad se nám to povede, aby cesta nejen na hasičskou louku vypadala jednou jinak...

Děti plnily na trase různé disciplíny, poznávaly obrázky ptáků, různé kouty z Machnína a okolí, odpovídaly na otázky s machnínskou a hasičskou tématikou. Pro některé rodiče, hlavně ty, kteří nejsou v Machníně dlouho, byly některé otázky poměrně těžké. Ale rozšířili si obzory, dozvěděli se věci, které by "správný Machníňák" měl vědět...:-)

Počasí se postupně lepšilo stále víc a víc. Gastroservis hasičů tradičně zajistil, abychom netrrpěli žízní ani hladem. Děti dostali klobásku a limonádu. Po hledání rozebrané proudnice a jejím sestavění dostaly všechny děti svůj díl sladkého pokladu.

Odpoledne probíhaly soutěže pro děti i dospělé. Po vyhodnocení dětských soutěží ve zpěvu a v recitaci jsme rozdali mnoho dalších cen a odměn. Jak bylo avizováno na plakátech, vyhodnotili jsme výsledky výtvarné soutěže v rámci grantu, výtězná díla ve třech kategoriích zde obratem uveřejníme.

V poledne najeli na plochu koně a poník. Vzhledem k tomu, že ježdění na nich bylo zadarmo a dětí bylo poměrně málo, si to ty, které vydržely, opravdu užily. Některé byly více v sedle, než na nohách.

Do soutěží se zapojili snad všichni, kdo na hasičské louce odpoledne zůstali, i z fotek je vidět, jaká tam byla super atmosféra...:-)

První část fotografií z akce si můžete prohlédnout zde. Pokud se najdou další, kteří na akci fotili, a poskytnou fotky k uveřejnění, ozvěte se.

Děkuji všem, kteří se na velice zdařilé akci podíleli. Věřím, že příští ročník bude ještě lepší... M. Porš

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.