Spolek SOMACH

Hrádecká po x-té - ž se něco děje!

27.03.2015 16:54

Nejdříve měla být hotová oprava havarijního stavu příkopů v Hrádecké ulici v září 2013, to jsme ani netušili. Po propadu části krajnice jsem v loňském roce žádal o opravu a dozvěděl jsem se to. Výsledkem bylo pouze umístění výstražných tabulí a slib, že to bude hotové do září loňského roku. když jsem se na podzim 2014 ptal, odpověď nepřišla. Jaké bylo moje překvapení, když se najednou objevily značky na asfaltu a výstražných tabulí přibylo... Napsal jsem na kraj a bylo mi Ing. Pavlem Fořtem (vedoucí oddělení inspekce silniční sítě) sděleno:

"... v Hrádecké ulici v Machníně probíhá údržba příkopů v délce cca 40bm. Jedná se pouze o údržbové práce hrazené z rozpočtu KSSLK určeného pro běžnou letní údržbu.

Popis prací:

  • Prohloubení příkopu a úprava nivelety
  • Osazení betonových žlabovek na dno příkopu
  • Vydláždění žulovou kostkou 8/10 v prostoru mezi asfaltem a betonovou žlabovkou

Veškeré práce proběhnou bez zásadního omezení k přístupu k nemovitostem, protože nebudou probíhat úpravy napojení na naší komunikaci (ty jsou v majetku vlastníka připojené nemovitosti)."

Dnes jsem projížděl kolem cca v 17 hodin a na Hrádecké se dělalo! Samozřejmě to nebyly pracovníci technických služeb ani Silnic LK, ale najatá firma. Výše uvedené "Vydláždění žulovou kostkou 8/10 v prostoru mezi asfaltem a betonovou žlabovkou" se nám moc nezdálo, nejsme ale odborníci. Tak jsem se zeptal přímo dělníků, jak to bude vypadat. Vysvětlili jsme si také, jakým způsobem se budou vyrovnávat výškové rozdíly u jednotlivých vjezdů k domům. V jednom místě je pod tímto vjezdem položená "samo-domo" slabá trubka a dochází tam k ucpávání, ale údajně se to řeší. Dlažebními kostkami by měl být vyzděný celý břeh až do úrovně asfaltu.

Zatím mají objednávku na tři úseky, doufám, že značky na silnici nelhaly a že budou pokračovat až k ulici U Tvrze. To už by ale bylo cca 60 m. Kritický je právě také úsek pod odbočkou do této ulice. Napsal jsem panu Fořtovi dotaz, jaká bude detailní rozsah opravy, uvidíme.

Na pár fotek z dnešního dne se můžete podívat zde. M. Porš

 

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.