Spolek SOMACH

Dětský den v Machníně 2013

09.06.2013 14:35

Povedlo se! Počasí ráno vypadalo všelijak, ale pak se vyčasilo, slunce svítilo tak, že někteří účastnící a pořadatelé zčervenali a nebylo to studem.... V 9,00 byla účast dětí velice chabá, účast pořadatelů a obsazení stanovišť maximální. Myšlenky o tom, že si pořadatelé vyzkouší jednotlivé disciplíny, ale vzaly postupně za své. Následná neplánovaná programová vsuvka s havárií vozidla jednoho z našich členů byla nevítaným zpestřením úvodu akce. Naštěstí snad škody nebudou velké, asistenční služba na druhý pokus vozidlo vyprostila. Po deváté se po ploše hřiště projelo/prolétlo vznášedlo (ARMY ARMS). Pak to začalo "houstnout", přicházely další a další děti, přijeli četníci se psy, najela technika a objevily se oranžové kombinézy záchranářů z WATER RESCUE Liberec, spustila se střeba z paintballové pušky, na hřišti "řádili" fotbalisté ze spolupořádající TJ Jiskra Machnín v dresech a lákaly děti na malý tréning. Postupně byla obsazena všechna stanoviště dětmi. Hlavně kluky a tatínky zajímalo vznášedlo, řezy zbraní a záchranářská technika. Koně z Prašného dvora byly u tréningového hřiště, děti si je ale našly. Za každých pět splněných disciplín děti dostaly sladkou odměnu, před vystoupením členů Městské policie Liberec se losovaly další ceny. Ukázka výcviku členů MP a následná ukázka zásahu tří služebních psů byla i díky komentáří Petra Mládka velice zajímavá. Svážení "zraněných" dětí ve speciálním úvazku, to byl velký zážitek pro děti a velká dřina pro záchranáře, kteří je nejdříve vytáhli v podvěsu na stráň a pak nechali sjet dolů. Celý program doprovázela hudba a průvodní mluvené slovo, techniku zajistla společnost KAMERA Liberec. Ceny a částečně i pitný režim dále pomohly zajistit společnosti Coca-Cola a Poděbradka.

Fotografie, které budeme postupně doplňovat, si můžete prohlédnout zde. Fotky od Pavla P. jsou zde. Frantovy fotky visí na www.machnin.cz zde.

Na to, že jsme společně s TJ Jiskra Machnín a mnoha dobrovolníky tuto akci pořádali poprvé, můžeme být spokojeni. Počasí nám přálo, valná většina těch, kteří slíbili pomoc, skutečně dorazila, ty, kteří nepřišli, nahradili další dobrovolníci. Co je ale nejdůležitější - děti přišly, bavily se, odnesly si spoustu odměn a nikdo se nezranil. Věřím, že případná další akce bude podobně úspěšná. Děkuji všem, kteří se na akci podíleli, sponzorům i dětem. M. Porš

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.